Platform Cultuur Locaties

Platform Cultuur Locaties ondersteunt medewerkers van musea, theaters, muziekpodia en vergelijkbare cultuurhuizen in de wijze(n) waarop zij hun gebouwen, collecties, projecten en concepten kunnen vermarkten en zo zelfstandig een extra inkomstenstroom kunnen genereren. Dit alles met respect voor en behoud van de bestaande culturele kernactiviteiten.

Platform Cultuur Locaties faciliteert kennisuitwisseling en verbinding tussen vakcollega's uit heel Nederland die in hun werkpraktijk te maken hebben met vergelijkbare kansen en uitdagingen. Platform Cultuur Locaties stimuleert duurzaam cultureel ondernemerschap en ondersteunt cultuurlocaties in hun groei en profilering als bestemming voor evenementen en congressen.

Door het organiseren van evenementen in culturele locaties voegen opdrachtgevers niet alleen een bijzondere dimensie aan hun evenement toe, maar investeren ze zo tevens in het behoud van (monumentaal) erfgoed, kunst, cultuur en de podiumkunsten in Nederland.

https://www.platformcultuurlocaties.nl

Over de studiereis

Onder leiding van deskundige locals maken we uitgebreid kennis met deze bijzondere stad en krijgen we een unieke en leerzame kijk achter de schermen van verschillende typen cultuurlocaties en -producties ter plekke. We bestuderen het verhaal achter het evenementenbeleid van de stad en de effecten ervan op de cultuurlocaties en -producenten die hiermee te maken hebben. Uiteraard wordt ook de staat van de lokale horeca grondig onderzocht.

Programma

  • March 7, 2024

  • March 8, 2024

  • March 9, 2024

March 7, 2024

Main Schedule

9:00 AM - 11:30 AM
Heenreis op eigen gelegenheid
Je bent vrij te kiezen hoƩ je naar Groningen afreist. Wij raden de trein aan! Zo beland je precies op de plek waar we elkaar ontmoeten: Station Groningen.
11:30 AM - 12:00 PM
Verzamelen in Groningen, wandelen
Op het Hoofdstation, Station Groningen, verzamelen we en vanaf daar zullen we ons te voet bewegen richting de eerste te bezoeken locatie.
12:00 PM - 12:30 PM
Lunch in CafƩ MIX
De Oosterpoort heeft zijn eigen horecagelegenheid: CafƩ MIX, waar wij onze eerste gezamenlijke lunch zullen nuttigen en meteen een introductie zullen krijgen van SPOT Groningen, de grootste theater- en concertorganisatie van Noord-Nederland.
12:30 PM - 12:55 PM
Rondleiding door De Oosterpoort
Beheerd door SPOT Groningen is De Oosterpoort een grootse cultuurlocatie midden in de stad, die beschikt over twee concertzalen, waarvan 1 deels met een amfitheater. De Oosterpoort programmeert alles van toneel, cabaret, dans tot muziek en huisvest grote Ć©n kleine evenementen.
Suzan Oomen (Meeting & Event Coƶrdinator at SPOT Groningen)
12:55 PM - 1:15 PM
Wandelen
1:15 PM - 2:00 PM
Rondleiding door Stadsschouwburg
Dit voor Groningen-provincie meest belangrijke theater is sinds 1994 een Rijksmonument. Bij een grondige renovatie in 2015-16 is veel aangepakt en verbeterd, waaronder de foyer en het theatercafƩ. Tegenwoordig vindt hier een diverse programmering plaats en daarnaast allerhande zakelijke bijeenkomsten.
Suzan Oomen (Meeting & Event Coƶrdinator at SPOT Groningen)
2:00 PM - 2:15 PM
Wandelen
2:15 PM - 3:15 PM
Rondleiding door Forum Groningen
Centraal in de stad ligt dit opvallende gebouw, dat met zijn scherpe lijnen als een moderne monolith afsteekt tegen de historische binnenstad met zijn 45 meter hoog, tien verdiepingen Ʃn dakterras. Het is dƩ plek voor exposities, film, workshops, talkshows, events, een bibliotheek, horeca, een VVV-winkel, en nog veel meer.
3:15 PM - 3:45 PM
Presentatie Forum Events & Martinikerk
In deze informatiesessie duiken we in het commerciƫle beleid van deze unieke cultuurlocatie. Wat is er nodig om zo'n gigantisch pand commercieel rendabel te exploiteren? Welke kansen biedt al deze ruimte, welke uitdagingen zitten daar achter? Hoe werkt Forum samen met andere partijen in de stad, zoals de Martinikerk?
Mayra Hoogesteger (Event Manager at Forum Groningen)
Betty Knigge-Ezinga (Directeur at Martinikerk)
3:45 PM - 4:00 PM
Bezichtiging Rabo Studio + Filmzalen in Forum
Mayra Hoogesteger (Event Manager at Forum Groningen)
4:00 PM - 4:30 PM
Rondleiding door Martinikerk
Forum en Martinikerk hebben een unieke samenwerking opgezet. We horen er meer over tijdens deze tour door de oudste kerk van de stad Groningen en het belangrijkste historische cultureel erfgoed van de stad. De kerk vervult een brede publieke functie en is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een veelzijdig en uniek podium voor congressen, diners, jubilea, lezingen, concerten en tentoonstellingen.
Betty Knigge-Ezinga (Directeur at Martinikerk)
4:30 PM - 6:30 PM
Vrije tijd
Tijd voor wat ontspanning, om alle indrukken tot nu toe te verwerken! Funshoppen, de lokale horeca induiken, je zojuist ontdekte nieuwe BFFs meenemen voor een bak koffie, het kan allemaal. Wij hebben de nodige tips voor de beste go-to-plekken in de stad!
6:30 PM - 7:00 PM
Beklimmen dak Forum
Vanaf het dak van het Forum Groningen heb je het meest magistrale uitzicht over de stad, met alle markante gebouwen direct in zicht! Met een glas bubbels in de hand gaan we ons vergapen aan de unieke vergezichten die je vanaf deze centrale plek in de stad rustig op je kan laten inwerken.
7:00 PM - 10:00 PM
Diner in restaurant NOK
Op de 10e verdieping van Forum Groningen ligt restaurant NOK, een geweldige plek met dito uitzicht over het hart van de stad, waar wij samen ons eerste diner zullen hebben. De koffie en thee achteraf nuttigen we in de magnifieke Skybar van het restaurant.
10:00 PM - 11:00 PM
Borrel
Op een typisch Groningse plek centraal in de stad doen we een kleine borrel voordat we gezamenlijk naar onze plek van overnachting zullen afreizen.
11:00 PM - 11:20 PM
Busreis
Per luxe touringcar reizen wij gezamenlijk af naar onze overnachtingsfaciliteit.
11:20 PM - 11:45 PM
Inchecken en installeren in bungalows
In het pittoreske Waterpark 'De Bloemert' in Midlaren bezetten wij met onze club een reeks bungalows die dicht bij elkaar liggen, waar we onze overnachtingen Ć©n ontbijtjes zullen hebben.
11:45 PM - 2:00 AM
Optioneel: Nachtprogrammering
Speciaal in het kader van het festival Grasnapolsky vindt op De Bloemert een feestelijke nachtprogrammering plaats met o.a. een big band en DJ's. Voor de echte nachtbraker een unieke kans om nog even goed los te gaan!

Met medewerking van

Mariska Berrevoets (Directeur at Grasnapolsky)

Mariska Berrevoets

Directeur at Grasnapolsky

Niels Grootenboer (Founder, directeur-bestuurder of Coƶperatie de Graanrepubliek)

Niels Grootenboer

Founder, directeur-bestuurder of Coƶperatie de Graanrepubliek

Mayra Hoogesteger (Event Manager at Forum Groningen)

Mayra Hoogesteger

Event Manager at Forum Groningen

Betty Knigge-Ezinga (Directeur at Martinikerk)

Betty Knigge-Ezinga

Directeur at Martinikerk

Johan Koopmans (Concerndirecteur at Provincie Groningen)

Johan Koopmans

Concerndirecteur at Provincie Groningen

Suzan Oomen (Meeting & Event Coƶrdinator at SPOT Groningen)

Suzan Oomen

Meeting & Event Coƶrdinator at SPOT Groningen

Prof. Dr. Edwin Valentijn (Bijzonder hoogleraar at Rijksuniversiteit Groningen)

Prof. Dr. Edwin Valentijn

Bijzonder hoogleraar at Rijksuniversiteit Groningen

Obby Veenstra (Directeur at MOW | Museum Westerwolde)

Obby Veenstra

Directeur at MOW | Museum Westerwolde

Bert Vennema (Ontwikkelaar at PlantJeBandje)

Bert Vennema

Ontwikkelaar at PlantJeBandje

Lynn Zwartsenburg (Campagnemanager at Marketing Groningen)

Lynn Zwartsenburg

Campagnemanager at Marketing Groningen

Cor van Dalfsen (Sales Manager Venues Noord-Nederland at Vermaat)

Cor van Dalfsen

Sales Manager Venues Noord-Nederland at Vermaat

Rob van Wegen (Sustainability Coƶrdinator at Eurosonic Noorderslag)

Rob van Wegen

Sustainability Coƶrdinator at Eurosonic Noorderslag

Anika van de Wijngaard (Kunstprogrammeur at Grasnapolsky en GRASDUINEN)

Anika van de Wijngaard

Kunstprogrammeur at Grasnapolsky en GRASDUINEN

Willemijn van der Walle (Schrijver, theatermaker)

Willemijn van der Walle

Schrijver, theatermaker

Bezoek de speciale Studiereis-pagina op onze website om alle details te bekijken!

 

Discover and connect with other attendees.

Register & Join the Community