Platform Cultuur Locaties

Platform Cultuur Locaties ondersteunt medewerkers van musea, theaters, muziekpodia en vergelijkbare cultuurhuizen in de wijze(n) waarop zij hun gebouwen, collecties, projecten en concepten kunnen vermarkten en zo zelfstandig een extra inkomstenstroom kunnen genereren. Dit alles met respect voor en behoud van de bestaande culturele kernactiviteiten.

Platform Cultuur Locaties faciliteert kennisuitwisseling en verbinding tussen vakcollega's uit heel Nederland die in hun werkpraktijk te maken hebben met vergelijkbare kansen en uitdagingen. Platform Cultuur Locaties stimuleert duurzaam cultureel ondernemerschap en ondersteunt cultuurlocaties in hun groei en profilering als bestemming voor evenementen en congressen.

Door het organiseren van evenementen in culturele locaties voegen opdrachtgevers niet alleen een bijzondere dimensie aan hun evenement toe, maar investeren ze zo tevens in het behoud van (monumentaal) erfgoed, kunst, cultuur en de podiumkunsten in Nederland.

https://www.platformcultuurlocaties.nl

This is a past event. Registration is closed. View other Platform Cultuur Locaties events.

Over dit event

Gouden Sponsoren, Dikke Vrienden, business clubs, Zilveren Dragers, ambassadeurs, zaalnaamgevers... De cultuursector leunt voor een goed deel op het bedrijfsleven en haar bezoekers. Leer van doorgewinterde professionals uit de branche hoe je de juiste snaar raakt en hoe je meer impact teweeg kan brengen met solide samenwerkingen en relevant relatiemanagement.

Programma

April 17, 2024

Main Schedule

13:30 - 14:00
Ontvangst
Brasserie NEXT
14:00 - 14:05
Welkom en opening
Jupiter
14:05 - 14:20
Gastlocatie aan het woord: Evoluon
Jupiter
Koert van Mensvoort (CEO of Next Nature / Evoluon Eindhoven)
Koert van Mensvoort
Dr. Koert van Mensvoort is multimediaal kunstenaar, filosoof en oprichter van Next Nature. Zijn doel met Next Nature is om onze co-evolutionaire relatie met technologie beter te begrijpen en een toekomst te laten zien die goed is voor de mensheid en de planeet als geheel. Als creatief directeur van Next Nature Network opereert hij samen met het Next Nature team op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Hij bereikt en inspireert een groot en breed publiek, stimuleert het debat en verbindt disciplines die bijdragen aan de balans tussen mens, natuur en technologie.
14:20 - 14:25
Introductie thema
Jupiter
14:25 - 15:05
Deel 1 - Methodiek & praktijk
We trappen af met een introductie op dit onderwerp waarbij we de ontwikkeling van sponsor- en partnerships 'van nul tot nu' verkennen. We gaan de meest optimale aanpak verkennen, afhankelijk van in welk stadium jij je nu begeeft. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leren we hoe het niet moet én juist wel kan.
Laura Beenders (Eigenaar at LB Business Development)
Laura Beenders
Laura heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van sales, partnerships, business development, sponsoring, toerisme, events en hospitality in de culturele en commerciële sector. Na 15 jaar werkzaam geweest te zijn als Hoofd Hospitaly, Hoofd verhuur en Hoofd Sales bij het Concertgebouworkest is Laura in 2020 gestart met haar eigen bedrijf LB Business Development. Klanten waar zij op dit moment verschillende opdrachten voor doet, zijn o.a. McArthurGlen Designer Outlets, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Bijlmer Park theater, het Rembrandthuis.
15:05 - 15:35
Netwerkpauze
Brasserie NEXT
15:35 - 16:00
Deel 2 – Marktontwikkelingen, private begunstigers & strategisch fondsenmanagement
In dit deel horen welke verschuivingen zich hebben afgespeeld op de sponsor- en partnershipsmarkt. We duiken in de wereld van private begunstigers en leren over de werking van fondsen en hoe je deze als cultuurlocatie op strategische wijze kan inzetten.
Jan van Kooten (Hoofd Partnerships & Events at Kunstmuseum Den Haag)
Jan van Kooten
16:00 - 16:25
Deel 3 – De corporate en het cultureel partnership
In dit laatste deel belichten we partner- en sponsorships vanuit het perspectief van de corporate, specifiek gedacht vanuit branding en de manier waarop een corporate culturele partnerships activeert. Hoe denkt NN Group (Nationale Nederlanden) als corporate over culturele partnerships? En hoe verbind je een cultuurlocatie aan een corporate?
Paul Schuiling (Adviseur Culturele Partnerships at Nationale Nederlanden)
Paul Schuiling
Anneke Schaak (Brand Content Marketer at Nationale Nederlanden)
Anneke Schaak
16:25 - 16:30
Afsluiting
Jupiter
16:30 - 17:00
Rondleidingen door Evoluon
Evoluon
17:00 - 18:00
Netwerkborrel
Brasserie NEXT

Experts

Koert van Mensvoort (CEO of Next Nature / Evoluon Eindhoven)

Koert van Mensvoort

CEO of Next Nature / Evoluon Eindhoven

Laura Beenders (Eigenaar at LB Business Development)

Laura Beenders

Eigenaar at LB Business Development

Jan van Kooten (Hoofd Partnerships & Events at Kunstmuseum Den Haag)

Jan van Kooten

Hoofd Partnerships & Events at Kunstmuseum Den Haag

Paul Schuiling (Adviseur Culturele Partnerships at Nationale Nederlanden)

Paul Schuiling

Adviseur Culturele Partnerships at Nationale Nederlanden

Anneke Schaak (Brand Content Marketer at Nationale Nederlanden)

Anneke Schaak

Brand Content Marketer at Nationale Nederlanden

Connect with 44 people attending this event

Evoluon in Eindhoven

Venue

Locatie

Evoluon
Noord Brabantlaan 1A
5652 LA

Eindhoven, Noord-Brabant, The Netherlands

Contact us

For additional event or venue information, please send an email to joram@platformcultuurlocaties.nl

See route