Platform Cultuur Locaties

Platform Cultuur Locaties ondersteunt medewerkers van musea, theaters, muziekpodia en vergelijkbare cultuurhuizen in de wijze(n) waarop zij hun gebouwen, collecties, projecten en concepten kunnen vermarkten en zo zelfstandig een extra inkomstenstroom kunnen genereren. Dit alles met respect voor en behoud van de bestaande culturele kernactiviteiten.

Platform Cultuur Locaties faciliteert kennisuitwisseling en verbinding tussen vakcollega's uit heel Nederland die in hun werkpraktijk te maken hebben met vergelijkbare kansen en uitdagingen. Platform Cultuur Locaties stimuleert duurzaam cultureel ondernemerschap en ondersteunt cultuurlocaties in hun groei en profilering als bestemming voor evenementen en congressen.

Door het organiseren van evenementen in culturele locaties voegen opdrachtgevers niet alleen een bijzondere dimensie aan hun evenement toe, maar investeren ze zo tevens in het behoud van (monumentaal) erfgoed, kunst, cultuur en de podiumkunsten in Nederland.

https://www.platformcultuurlocaties.nl

Contact us

This is a past event. Registration is closed. View other Platform Cultuur Locaties events.

Agenda

June 27, 2024

Main Schedule

13:30 - 14:00
Inloop
14:00 - 17:00
Programma
Daan Schmidt (Directeur at StoryBrand)
Daan Schmidt
Daan Schmidt is de oprichter en mede-eigenaar van StoryBrand Nederland BV en mede-eigenaar van online marketingbureau Schmidt Communicatie (Buzzlytics BV) dat binnen 5 jaar groeide tot een onderneming met klanten in 16 landen. Hij haalde de StoryBrand methode naar de Benelux en droeg bij aan de Nederlandse bewerking van het boek StoryBrand (juni 2021). StoryBrand werd direct een nummer 1 bestseller op Managementboek.nl en behoort nog steeds tot de bestverkochte marketingboeken van Nederland. Hij weet hoe hij bedrijven en organisaties moet helpen om een overtuigend verhaal te vertellen. Inmiddels heeft hij honderden bedrijven en organisaties in Nederland en België geholpen om hun boodschap helder te krijgen zodat hun impact en omzet toeneemt.
Paul van Zeist (Hoofd Hospitality & Sales at Nederlands Openluchtmuseum)
Paul van Zeist
Paul is verantwoordelijk voor verschillende teams binnen het Nederlands Openluchtmuseum. Op 27 juni laat hij ons kennis maken met het Nederlands Openluchtmuseum.
Carola van der Woude (Hoofd Marketing en Communicatie at Nederlands Openluchtmuseum)
Carola van der Woude
Al ruim zeven jaar staat Carola aan het hoofd van de afdeling Marketing en Communicatie bij Nederlands Openluchtmuseum. Tijdens de sessie Building a Storybrand neemt ze ons mee in de recente ontwikkelingen van een nieuwe visuele identiteit en lancering van een nieuwe website voor het museum.
17:00 - 18:00
Netwerkborrel + rondleiding

Sprekers

Daan Schmidt (Directeur at StoryBrand)

Daan Schmidt

Directeur at StoryBrand

Paul van Zeist (Hoofd Hospitality & Sales at Nederlands Openluchtmuseum)

Paul van Zeist

Hoofd Hospitality & Sales at Nederlands Openluchtmuseum

Carola van der Woude (Hoofd Marketing en Communicatie at Nederlands Openluchtmuseum)

Carola van der Woude

Hoofd Marketing en Communicatie at Nederlands Openluchtmuseum

Connect with 33 people attending this event

Venue

Venue

Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem

Arnhem, Gelderland, The Netherlands

Het Openluchtmuseum heeft een eigen parkeerterrein. Is het terrein vol, volg dan de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders. Parkeer je elders, bijvoorbeeld in de berm, dan riskeer je een boete. Elektrische auto's kunnen ter plekke opgeladen worden.

Contact us

For additional event or venue information, please send an email to annemieke@platformcultuurlocaties.nl

See route

Nieuwe visuele identiteit en merkcampagne voor Nederlands Openluchtmuseum

Een nieuwe identiteit voor Nederlands Openluchtmuseum, gelanceerd op 29 maart jl., is geïnspireerd op de kleurrijke en veelzijdige rol van het museum. Logo, lettertype en kleuren zijn aangepast en er is een prominente rol voor de vele patronen die het museum rijk is. Patronen die terugkomen in gebouwen, streekdracht en collectie-items.

De stijl is dynamisch, wat zorgt voor een speelse en unieke vormgeving. De nieuwe visuele identiteit is al zichtbaar en wordt de komende tijd verder doorgevoerd. De geheel nieuw vormgegeven website is sinds woensdag 27 maart live.


De nieuwe merkidentiteit sluit beter aan bij de verschillende doelgroepen en de veranderende rol van het museum. Hoofd Marketing & Communicatie, Carola van der Woude: "Geschiedenis kun je van veel kanten bekijken. Wij geloven in de verbindende kracht van gedeelde geschiedenis. Omdat het ons meer inzicht geeft in wie we vandaag zijn en ons laat leren van én over elkaar. Zo krijgen we meer begrip voor elkaar en bouwen we samen aan een mooiere toekomst waarin iedereen kan meedoen."


Met deze recente nieuwe ontwikkelingen nemen we natuurlijk graag een kijkje in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens de sessie Building a Storybrand. 


Bekijk de nieuwe website van Nederlands Openluchtmuseum >